20 februari 2013
Hallonparafit- tårta med choklad- och valnötsmarängbotten
Näst intill att gommen imploderade av smaksensation och nog gick den att svälja ner...
Hallonparfait-tårta med choklad-och valnötsmarängbotten
Ingredienser
100 gr valnötter
100 gr mörk choklad (70%)
3 äggvitor
1 dl socker
200 gram hallon
3 äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
Tillagningsdirektiv
Sätt ugnen på 175 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner socker, nötter och choklad. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.
Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar. Ta fram och garnera tårtan minst 30 minuter före servering.
Läs även andra bloggares åsikter om Hallon, parfait, tårta, efterrätt, maräng, valnötter, choklad.
Etiketter:
Efterrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Din kommentar kommer att granskas innan den publiceras.