20 februari 2013

Hallonparafit- tårta med choklad- och valnötsmarängbotten

hallonparfaittårtå















Näst intill att gommen imploderade av smaksensation och nog gick den att svälja ner...

Hallonparfait-tårta med choklad-och valnötsmarängbotten

Ingredienser
100 gr valnötter
100 gr mörk choklad (70%)
3 äggvitor
1 dl socker

200 gram hallon
3 äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella


Tillagningsdirektiv

Sätt ugnen på 175 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner socker, nötter och choklad. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.
Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar. Ta fram och garnera tårtan minst 30 minuter före servering.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan den publiceras.